Konferencija „Fizinės, psichinės ir socialinės sveikatos aktualijos šiandieniniame pasaulyje“

Kovo 23 dieną Lietuvos mokslų akademijoje jau 6 kartą biologijos mokytojai ir biomedicinos krypties atstovai susirinko į mokslinę konferenciją. Šios konferencijos metu buvo skatinama atkreipti dėmesį į sveiką gyvenseną, kuri didele dalimi priklauso nuo subalansuotos, visavertės mitybos. Taip pat remiantis mokslinių tyrimų duomenimis buvo pateikta, kaip fizinis aktyvumas gali padėti, skatinti ir motyvuoti įvairaus amžiaus žmogų siekti geresnių rezultatų. Didelio susidomėjimo sulaukė ir užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktoriaus pranešimas apie lytiškai plintančių ligų skaičiaus didėjimą tarp paauglių ir jaunimo iki 25 metų. Ne vieną nustebino faktai apie tas ligas, kurios šiandien vėl „sėkmingai“ yra atgimusios ir sparčiai plintančios tarp paauglių ne tik gimnazijose, progimnazijose, bet, deja, ir pradinėse mokyklose. 

Konferencijos metu buvo pristatytos ir naujausios interaktyvios galimybės – tai 3D pamokų kompleksas, kurį pristatė UAB „Biznio mašinų kompanijos“ interaktyvių produktų vadovas. Jose mokinys tarsi patenka į kino salę, kur stebėdamas trimačius vaizdus gali žymiai greičiau įsisavinti informaciją bei žinias nei tradicinėse pamokose. Žinoma, technologijos ir metodai keičiasi viskas tobulėja ir skatina pasaulį suktis vis nauju ritmu. Visų priemonių bei galimybių jūroje kiekvienas turi gebėti atrasti arba susikurti harmoningos gyvensenos ir subjektyvios gyvenimo kokybės receptą.

Mokytojai išreikšdami savo nuomonę apie konferenciją pabrėžė, kad pranešimų tematika labai aktuali. Paruošta programa neperkrauta pranešimais, kuriuose atsispindėjo naujausia informacija, puikiai paruošta vaizdinė medžiaga, o lektorių oratoriniai sugebėjimai tiesiog sužavėjo.

Visos LBMA vardu dėkojame konferencijos rėmėjams: leidyklai „Šviesa“, UAB „Biznio mašinų kompanija“ ir privačiai Vilniaus „Saulės” gimnazijai.

Peržiūrėti galeriją…