Edukacinis projektas „ATEIK SU KLASE Į SENGIRĘ”

Dokumentinės poemos „Sengirė” režisierius Mindaugas Survila kviečia į naują edukacinį projektą „ATEIK SU KLASE Į SENGIRĘ”

„Kai nuspmokiniai1rendžiau kurti dokumentinį filmą apie gamtą be užkadrinio balso, galvojau, kad bus sunku jį priskirti prie edukacinio žanro. Tačiau, išgirdęs žmonių reakcijas, festivalių programų sudarytojų komentarus, supratau, kad nebūtina ką nors papildomai pasakoti, kai patys vaizdai kalba ir moko”, – pasakoja Mindaugas Survila.

Vienas iš pagrindinių filmo tikslų – kuo daugiau žmonių supažindinti su Lietuvoje egzistuojančiomis sengirėmis, jų svarba. „Suprantame, kad jaunimas yra ta auditorijos dalis, kuri yra imli, atvira ir domisi nematerialiu, nevartotojišku gyvenimo būdu. Todėl nusprendėme jiems paruošti specialų turinį, kad „Sengirės“ žiūrėjimas taptų ne tik potyriu, bet ir įrankiu daugiau išmokti bei pagilinti žinias“, – savo idėją pristato režisierius. Mokytojų nuomonę skaitykite čia.

Remiant Lietuvos biologijos mokytojų asociacijai, TaMo elektroniniui dienynui, mokytojams ir tėvams, paruošta speciali metodinė medžiaga ir filmo versija, pritaikyta mokykloms ir ugdymo turiniui. Siekiant maksimaliai kokybiškos ir įsimintinos pamokos, moksleiviai kartu su mokytojais kviečiami atvykti žiūrėti filmo “Sengirė” į kino teatrus.

the_ancient_woods_3Specialios peržiūros pagal mokyklos pasirinktą laiką gali būti rengiamos įvairiuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Alytuje, Šiauliuose, Gargžduose, Utenoje, Varėnoje, Klaipėdoje, Anykščiuose. Besidomintiems šiuo projektu komanda kviečia aplankyti specialiai tam sukurtą internetinę svetainę.